keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Aineistonkeruuta vanhoillislestadiolaisuuden taloudellisista verkostoista



Lapin yliopistossa tehdään tutkimusta vanhoillislestadiolaisuuden taloudellisista verkostoista.

Kiinnostuksen kohteena on vanhoillislestadiolaisten harjoittama liiketoiminta eri muodoissaan; millaisia yrityksiä liikkeen jäsenillä on; millaisia verkostoja niihin liittyy sekä miten ne toimivat.

Tutkimuksessa ollaan kiinnostuttu lisäksi siitä, millä tavoin kuuluminen vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen vaikuttaa taloudelliseen toimintaan?  Millaista on olla työntekijänä liikkeeseen kuuluvassa yrityksessä? Millaisia ovat hyvän liiketoiminnan piirteet?

Tutkimuksessa tarkastellaan myös sitä, millaista on taloudellinen yhteistyö vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen kuuluvien yritysten tai yrittäjien kanssa.

Tutkimusta ei ole rajattu ajallisesti tai maantieteellisesti.

Tutkimukseen voi osallistua kirjoittamalla vapaamuotoisesti omia kokemuksiaan aiheeseen liittyen tai osallistumalla kahdenkeskiseen haastatteluun (puhelimitse tai henkilökohtaisesti tapaamalla).

Yhteydenottoja toivotaan niiltä, joilla on kokemusta vanhoillislestadiolaisuudesta sisä- tai ulkopuolelta. Yhteydenottoja toivotaan 29.2.2016 mennessä.

Yhteydenottoja ja aineistoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Yhteydenotot voidaan tehdä myös nimettöminä, mutta toivotaan, että niissä ilmenee kirjoittajan ikä, sukupuoli ja mahdollisesti myös ammatti ja asuinpaikka.

Tutkimuksen toteuttaa dosentti Aini Linjakumpu Lapin yliopistosta. Kirjoituksia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: Aini.Linjakumpu@ulapland.fi. tai postitse: Aini Linjakumpu, Lapin yliopisto, PL 122, 96101 Rovaniemi.

Kahdenkeskiset haastattelut voidaan sopia sähköpostilla tai puhelimitse. Asiaan liittyvät tiedustelut ylläolevaan sähköpostiin. Lisätietoja tutkimuksesta ja tutkimuksen tekijästä: http://linjakumpu.blogspot.fi/ ja http://www.ulapland.fi/?deptid=27154.

Tutkimus on osa Emil Aaltosen säätiön rahoittamaa ja YTT Tapio Nykäsen johtamaa ”Lestadiolaisuuden yhteiskunnalliset verkostot” -tutkimushanketta. Lapin yliopistoon sijoittuva hanke toteutetaan vuosien 2015–2018 aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti